• 2
  • 1

Det interaktive atlin princip

DET INTERAKTIVE ATLIN© PRINCIP

Atlin® princippet beskriver en interaktiv styring af pedalerne i træningsudstyr når der ønskes en blid træning som også er effektiv.
Det er en kendt risiko ved forskellige træningsapparater af man kan overbelaste sin krop under træningen og derved komme ud for skader. Med f.eks. knæpresser fristes mange til at løbe risikoen ved at sætte belastningen for højt. Når man derefter presser på, er der jo en udfordring i at kunne gennemføre presset, og så kan det vise sig at knæene ikke holder til anstrengelsen.

Med det interaktive Atlin® princip undgår man det problem at patienter kan komme til at indstille en belastning for højt, og at de derved udsættes for skader, for patienten skal ikke overvinde en forud indstillet modstand og der er derfor ingen fristelse til lige at spænde sig ekstra meget. Med motionsrobotten skal patienten kun yde inden for sine egne grænser

ATLIN® PRINCIPPET KORT FORTALT

Den modstand man får fra pedalen skal alene afhænge af hvor hårdt man træder på pedalen.
D.v.s. når man starter med at træde er det imod en lille modstand, og øger man styrken i trådet, så får man tilsvarende større modstand.

Menneskekroppen er sådan indrettet, at når man skal yde en større effekt, gøres det bedre ved en større pedalhastighed og for svage patienter er det vigtigt motionsrobotten startes i et lavt gear. Det har ført til at vi har valgt et styreprincip for pedalerne, som er tilpasset sådan at pedalernes hastighed følger pedalmodstanden efter en S-formet kurve, og pedalmodstanden er lig patientens tryk på pedalen. Derved får man en blød start af pedalerne og når man træder hårdere når man den stejlere del af S-kurven hvor pedalmodstand og pedalhastighed stiger lidt hurtigere ved øget pedaltryk.

Forholdet imellem pedalhastighed og pedaltryk falder igen når man nærmer sig 75 pedalslag pr. minut. Større tryk på pedalerne giver ikke større pedalhastighed når de 75 slag pr. minut er nået i pedalslagene.

Ved at starte ekstra blødt og derefter lade hastigheden stige med stigende pedaltryk kan samme træningsapparat anvendes med fuldt udbytte af både stærke og svage patienter, og man undgår at justere belastningen så den passer for den enkelte patient. For især svage patienter vil ingen fast modstand være passende.

Mange undersøgelser har vist at der ved træning på cykel ved en given effekt[Watt] er forskel

på hvilken pedalhastighed der er effektiv for stofskiftet og hvilken pedalhastighed som er behagelig at køre med. Almindelige motionister vil være tilbøjelige til at vælge en højere hastighed, d.v.s. et lavere gear end de skulle køre med hvis det var den mest effektive udfordring af stofskiftet de ønskede.

Når vi styrer pedalerne efter Atlin® princippet styrer vi efter S-kurven, som ligger sådan at den

kombinerer en god virkning på stofskiftet med en behagelig fornemmelse af aktivitet.

  • Faxe Billede A 6662 Mindre
  • Beskåret Billede A 6658 1
  • Faxe Billede A 6663
  • Faxe Billede A DSC 6660 Mere Kontast
  • Faxe Billede A 6658  2
  • Faxe Billede A DSC 6660 Mere Kontrast Og Mindre

ADRESSE

ATLINAS APS
DANMARK

ÅBNINGSTIDER

ÅBEN EFTER AFTALE

KONTAKT INFO

EMAIL: INFO@ATLINAS.COM
CVR: 32678289

ADDRESS

ATLINAS APS
DENMARK

OPENING HOURS

YOU HAVE TO MAKE A REQUEST

CONTACT INFO

EMAIL: INFO@ATLINAS.COM
CVR: 32678289

LANGUAGE